Säkerhetsrådet

Ice ice baby burn - smsa låna, smsa låna! Har du pengar på banken som du spar? Synd!

Jag vet inte hur ofta jag kommer bli utpekad på filosofilektionerna som en sista rest av en utdöd art som inte förstår filosofins, och diverse filosofers, storhet då jag verkar vara den enda i klassen som är övertygad om att vi samt vår omgivning existerar, att vi inte drömmer att vi utför handlingar eller att vi inte är en del av någon annans dröm. Utöver det tenderar det att vara som sådant att jag också är den enda som är övertygad om att den rektangulära bordsskivan alltid är rektangulär eller den bruna skon faktiskt är brun. Detta trots att jag är färgblind. Antagligen kommer jag dock att fortsätta att bli utpekad som en utrotningshotad avkomma, då jag står fast vid att en varelse av materia inte kan förneka att det faktiskt finns materia. Sedan att vår käre filosofilärare kommer utesluta common sense-filosofin, just eftersom han finner den vansinnig anser jag är rätt missledande om man vill ge en mångsidig och objektiv bild av filosofin. Skulle det vara acceptabelt att en lärare i politisk idéhistoria skulle utesluta att undervisa om socialismen, enbart för att han fann den vansinnig? Å andra sidan, många verkar onekligen finna att sunt förnuft är vansinnigt.
    Du existerar min vän, liksom datorn framför dina ögon.   

En annan förklaring till att jag inte diverse filosofers storhet kan vara att jag är psykiskt labil för tillfället, och knappt klarar av en dum diskussion om hattar.

Edra leenden kommer brinna för evigt. Oavsett varför ni nu ler, kommer ni behålla dem. Som hennes är vackert. Framtiden är nära nu, lika nära igår som för ett år sedan.

.
..
...

Jag älskar dig.




Kommentarer
Postat av: Iron butt

Jag håller med. Jag vet att jag finns och att jag kommenterar ditt inlägg just nu. Likaså vet jag att du finns fast du inte är här. Dum lärare.

2008-10-18 @ 20:48:20
URL: http://bikerbruden.blogg.se/
Postat av: Hanna

LEVE NATURVETENSKAPEN!!!!

2008-10-19 @ 12:38:06
Postat av: Joni K

Anser det skäligt att förläna din blogg en till kommentar även om det kanske inte är intellektuellt lukrativt. Profiten är för mig mer en parentes än ett mål, kan man säga, och jag för förnuftets talan av ren altruism. Därav min medverkan ifall du undrade över mina motiv.



Tråkigt att höra att din filosofiklass inte riktigt gillar ditt common sense-närmande av verkligheten. Samtidigt är det precis som det skall vara eftersom den institutionaliserade filosofin – vilken er lärare med högsta sannolikhet företräder – ibland ställer sig bakom ren idioti. Visserligen är det en gymnasiekurs ni läser och arvet efter de stora skeptikerna måste med anledning därav framkomma med överdriven tydlighet. Men att traditionen anses stark nog att berättiga ett uteslutande av just common sense-filosofin som sådan är bara skrattretande. En resolut relativism är alltid dömd att mynna ut i ändlösa räckor av självmotsägelser. I föreliggande fall har det nog redan inträffat, fruktar jag.



Stämmer sålunda med i din klagan delvis, vilket nu må vara officiellt kungjort i och med denna kommentar. På andra punkter är dina åsikter infantila och ogrundade. Vidare funderingar ankommer inom kort om det tycks mig motiverat. Jag skriver i brådska och måste lämna scenen.

2008-10-20 @ 18:42:58
Postat av: Anonym

Ursäkta, jag glömde citatet, mitt signum



"All movements go too far."

- Betrand Russell

2008-10-20 @ 18:49:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0