Slutsats.

Detta är bara ett sista argument i en diskussion jag hade med en kär vän på väg till skolan en tidig morgon denna vecka, vilket givetvis enbart är till min fördel.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=576643

Jag har själv erfarenheter av detta, både från grundskolan och gymnasiet. Exempelvis fick alla pojkar i min grundskola g i teknik, medan alla flickor fick vg eller mvg. Tänk om jag ändå blivit en Sofia ...


Kommentarer
Postat av: Casper

Gå någon annanstans med din högerextremistiska propaganda, alla vet ändå att det endast är homosexuella invandrarkvinnor som kan utsättas för diskriminering!

2009-01-24 @ 19:52:35
Postat av: Joni K

Något jag spontant frestas anmärka på och som även föranleder rotslåendet av en viss oro hos den postmodernitet jag företräder är att det i förhandenvarande inlägg tycks föreligga en fallogocentrisk schattering som valt att artikulera och åskådliggöra sig själv främst genom att både du och artikelförfattaren (impulsivt och tillsynes maskinellt) utgår från att arten av begreppet människa naturligt låter sig styckas in i motsatsepitet som man och kvinna (vilket ju är fullkomligt befängt) samt att detta slags atavistiska tudelning faktiskt kan motiveras och rättmätigt tillerkännas riktighet enbart beroende på att det förmenta existensberättigande som påstås föreligga för klyvandet ifråga kan styrkas genom påvisandet av att något inte alltför djupvunnet sociolingvistiskt postulat deklamerar respektive ords reella konnotation (alltså dess icke-fysiska associationsobjekt) bestående av en explicit och observerbar yttre konstant som renderar sinsemellan distinkta kroppsliga attributs samt vissa normativt hävdvunna agerandemönsters förekommande hos individerna av arten möjliga att skönja och särskilja så till den grad tydligt att könsidentitetens fastställande genom denna språkpreciserings simplifiering av verkligheten (en styggelse och svulst) kan anses åtminstone pragmatiskt ursäktbart och sålunda även i viss mån moraliskt att applicera på händelser belägna i en vardaglig kontext.



För resonemanget ber jag att få åberopa främst Judith Butlers och Julia Kristevas samlade produktion inom fältet för feministiska studier.

2009-01-25 @ 00:19:24
Postat av: Jeanette

Ja men din tekniklärare fick ju sparken. Sen får ni ju högre löner iaf. Fast jag håller med om att det är fel, det var likadant på min tid. Lite förvånande att Casper anser att ditt inlägg är högerextremistisk propaganda, känner ni varandra? Är Joni K på riktigt?

2009-01-25 @ 15:33:36
URL: http://bikerbruden.blogg.se/
Postat av: Casper

Ja, jag känner Sebastian, och det kallas ironi.



Vidare: ja, alla intelligenta människor är fiktiva.

2009-01-25 @ 16:41:45
Postat av: Joni K

Jag existerar men för att bevisa min existens måste jag dessvärre hänvisa till en sekundär källa:



http://plato.stanford.edu/entries/teleological-arguments/

2009-01-25 @ 19:07:01
Postat av: Jeanette

Nej, alla intelligenta människor är inte fiktiva. Vi är bara i opposition.



Sebastian sa att du existerar och jag väljer att tro på honom. Jag har fått lära mig att det inte är grammatiskt korrekt att skriva en så lång mening.

2009-01-25 @ 22:17:59
URL: http://bikerbruden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0